NIEUWS

PROJECT 2 JEUGDWERKING Help ons mee aan een A.E.D.


januari 11, 2018

WIE WIL ONS HELPEN MET de aankoop van een A.E.D. 

Een kleine rekensom: wekelijks bezoeken 500 personen, onze accommodaties, kinderen en volwassen, spelers en ouders, bezoekers en onze eigen clubleden. Dit betekend dat we op 1 seizoen gemiddeld 20.000 personen op onze accommodaties mogen verwelkomen... 
Daarom hebben we ook als club besloten om een A.E.D. toestel aan te kopen een investering van 1800 euro, maar die we graag willen doen, immers is een mensenleven, jong of ouder, niet zoveel waard? ZEKER en vast! 

Helaas navraag bij de gemeente Rumst, of we via die weg een kleine steun konden krijgen heeft niks opgeleverd, waardoor we als club dit volledig moeten bekostigen. Daarom zal u vanaf heden op onze toog een bus zien staat waarop staat: help ons mee aan een A.E.D. Elke cent die u hierin deponeert gaat naar de aankoop van onze A.E.D. die we begin september zullen aanschaffen. 

Nogmaals een mensenleven of kinderleven is meer waard dan 1800 euro! 

Waarom? Wel daarom? 

Elke dag zijn er 30 mensen en dus 10.000 op jaarbasis die plots een hartfalen krijgt. Een A.E.D. toestel zorgt dat de overlevingskansen met 70% stijgen! Jong of oud, sportief of minder actief, je hebt 13 maal meer kans slachtoffer te worden van een hartstilstand dan om te komen bij een verkeersongeval. 

Een A.E.D. maakt dus wel degelijk verschil, en indien we het nodig zouden hebben, jij en ik kunnen hierdoor een mensen(kinder)leven redden.